وي خطاب به «طالب ريفائي» دبير کل سازمان جهاني جهانگردي که در اين همايش حضور داشت گفت: پيشنهاد من اين است که در راستاي توجه افکار عمومي جهان به مسير تاريخي راه ابريشم و اهميت احياي آن براي بهرهگيري در اهداف توسعه گردشگري کشورهاي ذينفع موضوع گردشگري و راه ابريشم به عنوان شعار سال 2014 از سوي سازمان جهاني جهانگردي اعلام شود.
وي اضافه کرد: اعتقاد راسخ دارم که احياي راه ابريشم در حقيقت احياي ارزشهاي انساني و هموار کردن صلح و دوستي است.
مايلم در اينجا عزم جدي جمهوري اسلامي ايران را براي احياي راه ابريشم با کمک تمامي کشورهاي واقع در مسير را به منظور همگرايي بيشتر اعلام نمايم.
پيشنهاد برگزاري اولين مجمع عمومي تا پايان سال 2012
موسوي در ادامه خاطر نشان کرد: هدفي که امروزه از رهگذر گردشگري و تعاملات انساني امکانپذير شده است و به همين دليل پيشنهاد مينمايم سازمان همکاريهاي بينالمللي کشورهاي راه ابريشم تشکيل و نخستين مجمع عمومي اين سازمان با محوريت موضوع گردشگري تا پايان سال 2012 برگزار شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه پيشنهاد ديگري را نيز مطرح کرد و گفت: پيشنهاد ميکنم ويزاي مشترک بين کشورهاي راه ابريشم به منظور تسهيل سفر و تردد آسان مردم اين کشورها در مسير راه ابريشم طراحي و اجرا شود.
جهان نيازمند احياي شبکه راه ابريشم
وي تصريح کرد: اهميت مسير تاريخي ابريشم به قدري بالاست که به جرات ميتوانم بگويم جهان امروز با تمام پيچيدگيهاي ارتباطي و تعاملي آن، به درستي نيازمند وجود و احياي شبکه راههاي ابريشم است و به طور قطع و يقين ابريشم کمترين نامي است که ميتوان بر اين راه گذاشت. شايد راه تمدن، راه اديان، راه صلح، نامهاي بهتر و شايستهتري براي اين ميراث گرانبها باشد.
وي افزود: اجازه ميخواهم مراتب خرسندي خود را از حضور در کشور زيباي آذربايجان و تجربه مهماننوازي مردم خونگرم باکو را به نمايندگي از طرف دولت و ملت متمدن و فرهنگدوست ايران اعلام نمايم.
معاون رئيس جمهور در بخش ديگري از صحبت هاي خود با قدرداني از دبير کل سازمان جهاني جهانگردي اضافه کرد: از اقدامات ارزنده آقاي «طالب ريفائي» دبير کل سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد و «گارايف» وزير فرهنگ و گردشگري آذربايجان در برگزاري موفق اين اجلاس مهم تشکر و قدرداني مينمايم.
تلاش براي توسعه همه جانبه گردشگري در جهان
معاون رئيس جمهور تصريح کرد: بيشک فلسفه وجودي سازمان جهاني جهانگردي تلاش در جهت توسعه همهجانبه گردشگري جهاني است و همه ما و بسياري ديگر در سراسر جهان که اين ماموريت بزرگ را بر عهده گرفتهايم نسبت به تحقق زيباييها، ارزشها و نتايج پربار ملي و بينالمللي اين ماموريت مسووليم.
موسوي خاطرنشان کرد: روشن است که براي توسعه گردشگري جهاني بايستي شناخت استعدادها و منابع مختلف و استفاده از ظرفيتهاي فرهنگي، تاريخي، علمي، تفريحي، طبيعي، زيارتي و غيره مورد توجه جدي قرار گيرد تا با نگاه فني و تخصصي از همه جاذبهها براي ايجاد انگيزه سفر در اقشار مختلف مردم سراسر جهان استفاده شود و سازمان جهاني جهانگردي به عنوان مرکز تعاملات بينالمللي دولتهاي ملي، جوامع محلي و نيز اتحاديههاي بينالدولي دستيابي به رکوردهاي جديد و ارتقاي صنعت عظيم گردشگري را دنبال ميکند.
راه ابريشم ارزشمندترين ميراث بشري
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان ادامه داد: يکي از ظرفيتهاي بزرگ صنعت گردشگري دنيا راه ابريشم به عنوان يکي از ارزشمندترين ميراث بشري است و بنده بسيار خوشحالم از اين که در سرزميني متولد شدهام که در پيدايش و امتداد چنين ميراث بزرگي نقش کليدي و تعيينکنندهاي داشته است.
معاون رئيس جمهور خاطر نشان کرد: راه ابريشم در ايران علاوه بر تعداد بيشماري اشيا و آثار تاريخي منقول و غيرمنقول و ملموس و ناملموس يک جاذبه ديگر هم دارد و آن غذاي ايراني با مشخصههاي سلامت، متفاوت و منحصر به فرد يکي از جنبههاي مهماننوازي ايرانيان محسوب ميشود.
غذاي ايراني جاذبه گردشگري در ايران
موسوي در ادامه صحبتهاي خود به موضوع غذاي ايراني نيز به عنوان يکي از مهمترين قابليتهاي جذب گردشگر و افزايش ميزان ماندگاري گردشگر اشاره کرد و افزود: غذا در فرهنگ ايراني چيزي بيشتر از يک نياز جسماني است که در فراز و نشيب هزاران سال تکامل در اين مهد تمدن به شکل حاضر رسيده است.
به گفته موسوي، يکي از ويژگيهاي بارز ايراني که ميتوان به عنوان يک جاذبه گردشگري هم بدان نگاه کرد سلامت غذاي ايراني است. مخصوصا در زمان حاضر که تحقيقات پزشکي و سلامت غذاي غربي و به اصطلاح فستفود را نهي ميکند و غذاهاي سنتي را توصيه مينمايد.
وي خاطر نشان کرد: ويژگي ديگر غذاي ايراني که از برکات اسلام است حلال بودن کليه غذاها و مواد غذايي در ايران است تحقيقات علمي نشان داده است که غذاي حلال به جز دلايل اعتقادي به خاطر بسيار از دلايل پزشکي براي استفاده همه انسانها مفيد است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان ادامه داد: نکته جالب ديگر در مورد غذاي ايراني اين است که غذا در ايران عموما با طعم نمک سرو ميشود و اين موضوع گذشته از سليقه غذايي ايرانيان يک دليل فرهنگي و تاريخي هم دارد. نمک در ايران يکي از سمبلهاي صلح است ايرانيان براي نمک حريم و حرمت قائل هستند و معتقدند اگر شخصي نمک شخص ديگري را به عنوان مهمان بخورد هرگز نبايد به او خيانت کند و به نوعي پيمان صلح بين ميزبان و ميهمان برقرار ميشود.
ايران کشور بي بديل در عرصه گردشگري
موسوي يادآور شد: خصوصيات فرهنگي و اخلاقي ايرانيان در کنار دهها هزار اثر و جاذبه تاريخي و طبيعي جهاني و ملي که نشاندهنده تاريخ و تمدن کهن اين مرز و بوم است از ايران کشوري بيبديل و کمنظير ساخته که ديدار از آن خاطرهاي زيبا و به يادماندني در ذهن هر جهانگردي ايجاد ميکند و من خوشحالم از اين که با افتخار اعلام نمايم که گردشگري در ايران يک روند رو به رشدي را طي ميکند که حاصل آن ورود حدود 4 ميليون گردشگر در سال گذشته و پيشبيني ورود حدود هفت و نيم ميليون گردشگر در سال جاري و ارتقاي آن به بالاي 10 الي 15 ميليون نفر در سالهاي آتي ميباشد.
دعوت از طالب ريفائي براي سفر به ايران
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در پايان صحبت هاي خود از دبير کل سازمان جهاني جهانگردي براي سفر به ايران دعوت کرد و افزود: از دبير کل سازمان جهاني جهانگردي و همه حضار گرانقدر دعوت مينمايم که با سفر به ايران زيباييها و عظمت اين سرزمين و مردم بزرگ آن را از نزديک مشاهده نمايند.
/108
انتهای پیام/